I vår familj brukar vi ibland ta oss för att laga en seriös gourmet-middag tillsammans. Vår senaste omgång i lördags bestod av följande:
Första förrätten: Poucherat ägg med tryffel-hollandaise samt skivad tryffel.
Andra förrätten: Salami- och pecorino-provning. Fyra sorters salami, bland annat en vildsvinstyp, samt fyra sorters pecorino (get-ost), från mjuk, ädelostvariant (närmast kameran) till en hårdost (vid klockan tre). Till detta pecan-nötter och en liten bruscetta med tryffel- och tomatsalsa.
Huvudrätt: Vildsvinsfilé på två sätt (ugnsgrillad och grill-grillad) med äpple, vinbärsgelé, vildäppelmos samt fräsch sallad med lättkokt sparris, på en spegel av gräddsås med vitvinsvinäger.
Efterrätt: Hemgjord glass i tre smaker (från vänster) Hallon, Rabarber, samt Blåbär.
Till detta dracks det en del, däribland ett honungsvin från tryffelbondens kupor, ett eiswein, mörkt öl från sigtuna, samt en synnerligen godis-smakande fördrink.